četvrtak, 2. svibnja 2013.

Proljetne rolice, spring rolls

Proljetne rolice

Vrijeme pripreme i kuhanja: 1 h.
24 rolice

1 žlica ulja
1/2 šalice mladoga bijeloga luka
1 1/2 šalice mixa povrća (mahune, mrkva,kupus)
3/4 šalice sojini izdanci
1/2 šalice rižinih rezanaca
1/2 šalice mladog luka
2 žličice soja umaka
rižin papir
sol
čili umak za proljetne rolice


U woku zagrijte ulje.
Dodajte nasjeckani mladi bijeli luk, mix povrća nasjeckanog, sojine izdanke i sotirajte ih na jakom plamenu 3 do 4 minute.
Dodajte kuhane rezance, nasjeckani mladi luk, soja umak i sol te sotirajte još 2 minute.
Podijelite smjesu na 12 porcija.
Stavite rižin papir na radnu površinu i stavite pripremljenu smjesu u sredinu. Preklopite dijagonalno papir i zatim sklapajte kao kovertu.Prstima čvrsto stisnite i umotajte rolicu do kraja. Rubove malo pomočite toplom vodom da se zalijepe .
U woku zagrijte ulje i popržite rolice.

Kada su gotove prerežite rolice na pola i poslužite sa čili umakom za proljetne rolice.

Nema komentara:

Objavi komentar