subota, 26. listopada 2013.

Mongolska govedinaDanas vam nudimo jedan sjajan recept za jelo koje je u zadnje vrijeme postalo popularno i kod nas. 
Unatoč imenu, ovo jelo nema puno veze s Mongolijom već se zapravo radi o kinesko-američkom jelu. Kao napomenu možemo staviti da umjesto da u soja umak dodajete šećer, možete koristiti i slatki soja umak koji isto možete naći i svom asortimanu.
Vjerujemo da će Vaše nepce uživati.
Sve namirnice možete naći na www.okusi-azije.hr ili direktno preko donjih linkova a Okusi Azije vam svima žele dobar tek!

Govedina na mongolski

Vrijeme pripreme i kuhanja: oko 30 minuta
Za 2 -3 osobe.

2 ½ žličice biljnog ulja
1 žličica paste od đumbira
2 žličice paste od češnjaka
8 žlica soja umaka
8 žlica vode
135 g smeđeg šećera
450 g narezane govedine
25 g kukuruznog škroba
3 mlada luka (zeleni dijelovi)


U tavi zagrijte 2 žličice ulja na srednjem plamenu. Popržite pastu od đumbira i češnjaka dok se ne oslobode mirisi oko 1-2 minute. Tada umiješajte soja umak i vodu.
Pojačajte plamen i umiješajte šećer. Neka kuha oko 3 minute, dok se ne otopi. Stavite sa strane (ovo preskočite ako koristite slatki soja umak).
Govedinu tanko narežite te stavite u zdjelu. Uspite kukuruzni škrob i dobro sve protresite da se govedina obloži. Višak odbacite. Ostavite nekih 10 minuta.
U velikom woku zagrijte ½ žličice ulja na srednjem plamenu. Popržite govedinu sa svih strana, ali da ipak ostane malo sirova u sredini, oko 2 minute. Izvadite na tanjur sa papirnatim ubrusima. Iz woka uklonite svu masnoću i vratite na plamen.
Dodajte umak i umiješajte i govedinu. Kuhajte, stalno miješajući dok meso nije gotovo, oko 2 minute. Umiješajte nasjeckani mladi luk.

Poslužite sa rižom.

Napomena - ako možete najbolje je koristiti abdominalni dio mišića od krave(vrlo često se naziva stir fry beef), taj dio je za ovaj recept optimalan, vrlo mekan nakon mariniranja i/ili brzog kuhanja na visokoj temperaturi. Ukoliko ne ide, i drugi dijeli će poslužiti sasvim dobro 

Nema komentara:

Objavi komentar