nedjelja, 9. lipnja 2013.

Govedina vindaloo

Govedina vindaloo

Broj osoba: 4 osobe.
Vrijeme pripreme: 120 min.
Težina: jednostavno.

1,5 kg govedine ispod plećke
3 velike glavice luka
6 češnja češnjaka
10 cm korijena svježeg đumbira
100g Vindaloo paste
4 velike žlice ghee
4 cm štapića cimeta
0,8 dl rižinog smeđeg octa
1,25 dl mesne juhe
1 velika žlica šećera
basmati riža

Meso narežemo na kockice te ga stavimo peći u posudu gdje smo ugrijali ghee dok ne dobije zlatno – smeđu boju. Kada je gotovo izvadimo meso i spremimo na toplo.
U posudu gdje se peklo meso dodamo usitnjeni luk, đumbir, češnjak i komadić cimeta te na srednjem plamenu miješamo dok luk ne omekša. dodamo oko 100 g Vindaloo paste i vratimo meso u posudu. Promiješamo, dodamo malo rižinog octa, mesni temeljac, šećer, sol i papar. Promiješamo i poklopljeno kuhamo na laganoj vatri oko sat i pol do dva. Na kraju izvadimo cimet.
Poslužimo s basmati rižom.


Nema komentara:

Objavi komentar