nedjelja, 16. lipnja 2013.

Tajlandska piletina sa zelenim curryem

Tajlandska piletina sa zelenim curryem

Brzi i lagani recept.
Servirati sa jasmin rižom.

400 g na kockice narezanih pilećih prsa
1 žlica tamnog soja umaka
1 žlica brašna
2 žlice ulja
2 žlice zelene curry paste
2 mlada luka
3 češnja češnjaka
1 žličica paste od đumbira
2 šalice kokosovog mlijeka
1 žlica ribljeg umaka
1 žlica tamnog soja umaka
2 žlice šećera
1/2 šalice listića peršina

Piletinu prvo namočiti u soja umaku, zatim staviti u brašno i baciti na zagrijano ulje u duboku tavu te pržiti na srednjem plamenu dok ne dobije zlatno-smeđu boju, nekih 5 minuta. Izvaditi piletinu i staviti sa strane.
Smanjiti plamen te staviti zelenu curry pastu i kuhati otprilike minutu, tada umiješati izrezani mladi luk, češnjak i pastu od đumbira te dodatno kuhati još 2 minute. Vratiti piletinu u tavu i pomiješati sa mješavinom povrća i currya. Umiješati kokosovo mlijeko, riblji umak, 1 žlicu tamnog soja umaka i šećer. Ostaviti da krčka 20 ak minuta dok piletina ne bude mekana. Servirati s jasmin rižom.

Nema komentara:

Objavi komentar