petak, 10. svibnja 2013.

Bami goreng, azijska tjestenina

Azijska tjestenina, Bami goreng

Težina: jednostavno

300 grama pilećih prsa
2 velike mrkve
pola glavice kupusa
1 konzerva mini kukuruza (baby corn)
3 mlada luka
brzi rezanci s jajima
soja umak
slatki soja umak
riblji umak
pasta sambal
1 žličica paste od đumbira
1 žličica paste od češnjaka
curry u prahu
papar
2 jajeta
sezamovo ulje

Izrezati kupus na trakice, mrkvu na štapiće, a tako i mini kukuruz i mladi luk. Narezana pileća prsa na kockice marinirati sa soja umakom, paprom i curry prahom.
U woku zagrijati malo sezamovog ulja te dodati pastu od đumbira i pastu od češnjaka te pržiti dok ne poprimi zlatnu boju. Tada dodati meso i kratko popržiti. U smjesu dodati mrkvu, te kupus i također kratko pržiti. Zatim se dodaje mini kukuruz. U wok se dodaje prethodno ispečena kajgana od 2 jaja i pomiješa sa smjesom.
Prethodno skuhani rezanci s jajima se dodaju u smjesu povrća i mesa te na kraju začini sa soja umakom, slatkim soja umakom, ribljim umakom i sambalom. Sve dobro izmiješati, ugasiti plamen i dodati narezani mladi luk.


www.okusi-azije.hr

Nema komentara:

Objavi komentar