utorak, 21. svibnja 2013.

Won ton juha

WON TON JUHA

200 g škampi
400 g mljevene svinjetine
1 pakiranje wonton omotača
1 bjelanjak
1 žlica kukuruznog škroba
1 žličica sezamovog ulja
¼ žličice soli
1 žlica rižinog octa
1 žličica usitnjenog đumbira
1 žličica šećera

6 šalica pilećeg temeljca
½ žličice bijeloga papra
1 žličica sezamovog ulja
mladi luk za ukrašavanje
1 žličica soli

Operite škampe, stisnite da izađe višak tekućine i grubo nasjeckajte. Pomiješajte sa mljevenom svinjetinom, bjelanjkom, kukuruznim brašnom, sezamovim uljem, soli, šećerom, rižinim octom i đumbirom.
Wonton omotače izvadite iz pakiranja, stavite na veliki tanjur i prekrijte s vlažnim ubrusom da se ne osuše.
Zamotajte 1 žlicu pripremljene smjese u wonton. Formirajte paketiće tako da prstima navlaženim u vodi pređete preko rubova, spojite suprotne krajeve i naborajte.
Pileći temeljac u koji ste dodali sol i papar stavite na plamen i pustite da proključa. Prelijte ga u zdjelu za juhu.
Zagrijte 5 šalica vode do vrenja i tada stavite wontone i kuhajte oko 5 minuta ili dok ne isplivaju na površinu. Izvadite ih iz vode i stavite u pripremljenu juhu. Ukrasite sa nasjeckanim mladim lukom i lagano pokapajte sa sezamovim uljem. Poslužite odmah.

www.okusi-azije.hr

Nema komentara:

Objavi komentar