Kung Pao piletina
Vrijeme pripreme i kuhanja 30 minuta.
1/3 šalice Kung Pao
umaka
2 žlice ulja
454 g pilećeg filea
izrezanog na male kockice
1/2 šalice narezanog luka
1/3 šalice vodenih
kestena
2 - 3 suhe čili papričice
ili ½ žličice čilija u prahu
1/4 šalice prženog
kikirikija
1 mladi luk
jasmin riža
Ugrijte 1 žlicu ulja u
woku ili dubokoj tavi. Kada se ugrije, stavite piletinu i pržite dok meso nije
gotovo, tada je izvadite i
stavite sa strane.
Drugu žlicu ulja stavite
u wok i zagrijte te dodajte nasjeckani luk i vodene kestene. Pržite dok se na
razviju mirisi. Dodajte pripremljenu piletinu, čili papričicu ili čili u prahu,
kikiriki i Kung Pao umak. Miješajte i kuhajte na srednjem plamenu.
Kada
je gotovo skinite i ukrasite nasjeckanim mladim lukom te poslužite sa jasmin rižom.
Nema komentara:
Objavi komentar