petak, 3. svibnja 2013.

Kung Pao piletina


Kung Pao piletina

Vrijeme pripreme i kuhanja 30 minuta.

1/3 šalice Kung Pao umaka
2  žlice ulja
454 g pilećeg filea izrezanog na male kockice
1/2 šalice narezanog luka
1/3 šalice vodenih kestena
2 - 3 suhe čili papričice ili ½ žličice čilija u prahu
1/4 šalice prženog kikirikija
1 mladi luk
jasmin riža

Ugrijte 1 žlicu ulja u woku ili dubokoj tavi. Kada se ugrije, stavite piletinu i pržite dok meso nije gotovo, tada je         izvadite i stavite sa strane.
Drugu žlicu ulja stavite u wok i zagrijte te dodajte nasjeckani luk i vodene kestene. Pržite dok se na razviju mirisi. Dodajte pripremljenu piletinu, čili papričicu ili čili u prahu, kikiriki i Kung Pao umak. Miješajte i kuhajte na srednjem plamenu.
Kada je gotovo skinite i ukrasite nasjeckanim mladim lukom te poslužite sa jasmin rižom.

Nema komentara:

Objavi komentar