subota, 18. svibnja 2013.

Puding s ličijem i mangom

Puding s ličijem i mangom


Za 6 – 8 osoba.
Vrijeme pripreme, kuhanja i hlađenja: 1 ¾ h.


6 šalica vode
1 mala šalica tapioka perli S
1 konzerva (560 g) ličija u sirupu
2 žlice šećera
2 trakice (ili naribane) korice limete ili limuna
1 veliki mango
1 žličica svježeg soka limete

U posudu stavite vodu i pustite da proključa, tada umiješajte tapioku. Kuhajte, često miješajući oko 10 minuta. Poklopite i maknite s plamena. Ostavite 25 do 30 minuta da perle odstoje.
Odlijte sirup iz konzerve ličija u malu posudu te dodajte šećer i koricu limete (limuna). Kuhajte i miješajte nekih 10 minuta, tada maknite s plamena i pustite da odstoji nekih 5 minuta.
Ličije grublje nasjeckajte i stavite u zdjelu sa mangom. Tapioku procijedite kroz cjedilo i isperite pod hladnom vodom te dodajte voće. 
Skuhani sirup ličija također procijedite i dodajte u zdjelu s voćem. Umiješajte i sok limete te ostavite 1 sat da se okusi sljube.

Nema komentara:

Objavi komentar